Balder Blog

    Til Forsiden

Norge: Per-Aslak Ertresvågs nye bog 'Magten bag Magten' udløser diskussion

Kontroversiel bog om globaliseringens bagmænd og hensigter

Magten bag Magten: Finanseliten vil tage diktatorisk magt over verden

 
   
 
  The Bush Family Tree
   
 
  Per-Aslak Ertresvåg
  Finanseliten har en hemmelig plan: Per-Aslak Ertresvåg mener at markedstilpasningen, opløsning af gamle værdier og nationalstatens svækkelse, er bidder af en planlagt totalitær en-verdensstat.
   
 
 

Førsteoplaget er allerede udsolgt

- Vilde konspirationer, siger kritikerne. Per-Aslak Ertresvåg svarer dem!

'Magten bag Magten', skrevet af den tidligere journalist og redaktør Per-Aslak Ertresvåg, er en af de mest kontroversielle bogudgivelser i år.

Kritikkerne har været hårde ved bogen, men de første 3000 eksemplarerne er allerede udsolgt, og bogen kommer nu i etnyt opslag.

Folket holdes for nar

'Verdenshistorien som den bliver fortalt er falsk. Det som skjules og som forfatteren afslører, er krøniken om Magten bag magten, om den klan der stod bag og berigede sig på det økonomiske sammenbrud i 1929, som planlagde både 1. og 2. verdenskrig, som finansierede både kommunismen i Rusland og Hitlers oprustning. Samtidig er det historien om Den nye verdensorden og globaliseringen. [...] Ingen militærmagt kan standse den udvikling som er sat i gang', hedder det i præsentationen af bogen.

Forfatteren selv forstår at bogen er kontroversiel, men fortæller at han har fået hundredvis af breve og henvendelser fra folk som støtter ham.

Finanselite

Bag globaliseringen ligger en skjult hensigt som er at tilrane sig en diktatorisk magt over verden, og hverken demokrati eller nationalstater skal fremover spille en rolle. Det jeg forsøger at at skrive om, er at en lille selvbestaltet finanselite har målbevidst arbejdet for det gennem i hvert fald hundrede år, siger forfatteren til Dagbladet.no.

Mange beskriver indholdet i 'Magten bag Magten' som ekstreme konspirationsteorier.

- Ertresvåg prøver at lave en syntese af alle konspirationsteorier fra den franske revolution til vor tid, skriver Dagbladets John Olav Egeland.

Han mener at når uvisheden ophåber sig, og verden bliver kompleks og vanskelig at forstå, kan det være bekvemt at gribe til konspirationer som forklaring, som Ertresvåg gør.

- Og det kan være rigtigt farligt, mener Egeland.

Supersammensværgelse

Asbjørn Dyrendal, første-amanuensis i religionsvidenskab ved NTNU, mener at bogen helst slet ikke burde læses, og er bekymret for de ideer som kommer til udtryk:

- Ertresvåg bog er et eksempel på en type konspirationsteori jeg gerne kalder for 'myten om det onde broderskab' - fortællingen om en supersammensværgelse som enten styrer verden, eller som er på god vej til at at gøre det.

[...] Det er ingen ende på vilde ideer hos Ertresvåg eller hans kilder. Sådan bliver det når man kaster sig over alt fra alternativ fysik og medicin til alternativ historie med andres 'profetiske indsigt' og egen entusiasme som eneste medhjælper, skriver han på Forskning.no

Men Ertresvåg får også støtte fra fagligt hold

Professor i statskundskab Trond Nordby i Dagbladet:

Meget af det som bliver sagt, er - på trods af indvendingerne - så alvorlig, at bogen må tages alvorligt. Ja, hvis bare en tiendedel er sand, giver det tilstrækkelig anledning til at reagere. [...] Som historiker må jeg sige: Meget magt er utvivlsomt samlet på alt for få hænder.

Selv mener forfatteren at enkelte af kritikkerne har misforstået.

Per-Aslak Ertresvåg:

Jeg har aldrig foregivet at dette skulle være en helt ukompliceret bog. Jeg vil hellere sige at jeg har ønsket at sende signaler, så at folk selv kan trække deres konklusioner. Jeg synes dele af kritikken har været meget lidt konkrete, jeg havde imødeset en meget stærkere kritik, men baseret på en mere rimelig analyse af det der står i bogen. Enkelte af anmelderne har ikke læst bogen godt nok.

(Læs også Dagbladet Norge: Dette er vores Kennedymord)

Fra:

Dagbladet Norge 12 august 2006 - Finanseliten vil ta diktatorisk makt over verden

Per-Aslak Ertresvågs hjemmeside

Relateret:

The very word "secrecy" is repugnant in a free and open society; and we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and to secret proceedings. We decided long ago that the dangers of excessive and unwarranted concealment of pertinent facts far outweighed the dangers which are cited to justify it. Even today, there is little value in opposing the threat of a closed society by imitating its arbitrary restrictions. Even today, there is little value in insuring the survival of our nation if our traditions do not survive with it. And there is very grave danger that an announced need for increased security will be seized upon by those anxious to expand its meaning to the very limits of official censorship and concealment.
Balder Blog 8 november 2008 - Talen der blev John F Kennedy’s død - Address before the Press (1961) (Video)

BalderOrg - Euromediterranien - Barcelonaerklæringen hemmeligholdte EU aftaler med 10 Nordafrikanske lande | Opdateret version 2009

BalderOrg - Coudenhove Kalergi - EU Ideologien har rødder i filosemitisk aristokrats raceteorier

Balder Blog 1 november 2009 - Video: Fall Of The Republic - The Presidency Of Barack Hussein Obama

Til Forsiden

Artikler publiceret på Balder Org er helt for forfatternes egen regning. Publikation her betyder ikke at vi nødvendigvis er enige i de fremførte synspunkter eller påstande. Balder Blog
Clicky Web Analytics