Balder Blog Joodse Betrokkenheid bij de Nederlandse Slavenhandel in Westindië, Suriname, Curacao

Over 'ons' slavernijverleden in de koloniën Suriname en Curaçao wil ik even wat dingetjes rechtzetten, geachte heer.

Die hele negerslavernij-industrie aldaar is destijds namelijk niet opgezet door de 'misdadige Hollanders', maar is opgezet door joden, die daar eerder zaten dan de Hollanders. Joodse plantageuitbaters stonden bij de zwarte slaven bekend om hun wreedheid.

Namen als 'de Jodensavanne' in Suriname herinneren aan de joodsheid van 'ons' slavernijverleden. De oudste synagogeruïne ter wereld bevindt zich aldaar, in de jungle van Suriname. (De oudste synagoge in de nieuwe wereld bevindt zich niet geheel toevallig op Curaçao, een belangrijk v.m. joods doorvoercentrum van zwarte slaven)

Jews in the Caribbean: Four Centuries of History in Suriname and Curacao
at Amsterdam’s Jewish Historical Museum.
New article in Jewish Forward June 20, 2015
History of Dutch Jews Role in Slavery Is Bluntly Depicted - by Menachem Wecker

Note the attempt to minimize and relativate the involvement of the Jews in this bloody business, in the article as well as in the comment section of the Forward, where many people also object to the truth being introduced in the Jewish Forward, as giving a helping hand to 'the anti-Semites'. Truth is it seems, that the article is some kind of damage control; the truth was out already, now it must be controlled to fit with the Jewish narrative.


De eerste hoofdstad van Suriname heette TORArica (Rijk van de Torah?) en lag ca 40 km ten zuiden van Parimaribo. Ga er een kijkje nemen zou ik zeggen. Als ik in Suriname zou zitten zou ik gráág een uitstapje maken naar dit stukje joods historisch erfgoed, zodat ik bijvoorbeeld een ansichtkaartje zou kunnen sturen naar mevrouw B. Meyer-Cratz, bestuurslid van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en aan Frank Dragtenstein, 'historicus' bij de Stichting Nationaal Monument Nederlands Slavernijverleden.

Portugese Joden in Amsterdam

In Nederland was zowel het houden van slaven als de handel in slaven verboden, maar gevluchte Portugese joden die zich in vanaf ca 1600 in Amsterdam vestigden hadden hier lak aan - waarna de Nederlanders zich pas na honderd jaar ook met deze winstgevende business begonnen in te laten. De huisslaven van de joden gingen op een gegeven moment natuurlijk dood en die moesten ze ergens kwijt.

De oudste slavengraven van Nederland bevinden zich dan ook op de joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk a/d Amstel. Althans, 'op'... de slaven werden buiten de omheining van de begraafplaats begraven. In de joodse gemeenschap is dit een algemeen bekend feit en men schaamt zich er zeker niet voor.

Joden speelden overigens niet alleen in Nederland een leidende rol in de handel in- en de uitbuiting van zwarte slaven, maar wereldwijd. Opmerkelijk genoeg zitten er tegenwoordig verdomd veel joden in de comite's en stichtingen die blanken op 'ons' slavernijverleden wijzen, met het oog op evt. 'herstelbetalingen'.

  Gilad Atzmon jazz-musiker Israel
  Edward Fagan

In de VS is zo'n jood, genaamd Edward Fagan, in 2004 zelfs een heuse afpersingscampagne begonnen waarin hij, namens de negers, minstens 2 miljard dollar 'herstelbetalingen' van grote bedrijven eist. Eerder perste hij met succes Zwitserse banken af namens zijn eigen minderheidsgroep.

Blijkbaar denkt deze meneer Fagan dat hij - over de ruggen van de blanken - een persoonlijk slaatje kan slaan uit het slavernijverleden van de zwarten, die hun slavernijverleden notabene aan de religie van zijn eigen soortgenoten te danken hebben.

Er staat namelijk in de babylonische Talmoed dat negers een sub-ras zijn dat het resutaat is van een vervloeking door God, iets waar ze o.a. hun uiterlijk aan te danken zouden hebben:

The Babylonian Talmoed's invention of the Hamitic Myth, whereby God supposedly cursed Black people with dark skin, bulging eyes and huge genitals and relegated them to be the slaves of others for eternity. Millions of your African forebears lost their lives in the slave trade on the strength of this pretext for enslaving them.
(Bron: The Jewish Onslaught van de zwarte prof. Tony Martin)

Joodse slavenhandelaars vonden het in latere tijden daarom niet meer dan normaal om de negers in hun slavenschepen te vervoeren alszijnde minder dan beesten.

Naam van het schip Eigenaren Etniciteit
Abigail
Crown
Nassau
Four Sisters
Anne & Eliza
Prudent Betty
Hester
Elizabeth
Antigua
Betsy
Polly
White Horse
Expedition
Charlotte
Caracoa
Aaron Lopez, MosesLevy, Jacob Franks
Issac Levy and Nathan Simpson
Moses Levy
Moses Levy
Justus Bosch and John Abrams
Henry Cruger and Jacob Phoenix
Mordecai and David Gomez
Mordecai and David Gomez
Nathan Marston and Abram Lyell
Wm. De Woolf
James De Woolf
Jan de Sweevts
John and Jacob Roosevelt
Moses and Sam Levy and Jacob Franks
Moses and Sam Levy
Joden
Joden
Jood
Jood
Joden
Joden
Joden
Joden
Joden
Jood
Jood
Jood
Joden
Joden
Joden
Bron: Elizabeth Donnan, 4 Volumes, 'Documents Illustrative of the History of the Slave Trade to America' Washington, D.C. 1930, 1935 Carnegie Institute of Technology, Pittsburgh, Pa.

Nederlands-joodse Talmoedgeleerde

Dat deze slavenhandelaars daarmee geen zonde begingen wordt nog eens benadrukt door de Nederlands-joodse Talmoedgeleerde Ted Musaph-Andriesse, die een boek geschreven waarin staat dat de Babynonische talmud de juiste interpretatie van de Torah, de 'bijbel' van het joodse geloof weergeeft:

To the Mishnah the rabbis later added the Gemara (rabbinical commentaries). Together these comprise the Talmoed. There are two versions, the Jerusalem Talmud and the Babylonian Talmud.

The Babylonian Talmud is regarded as the authoritative version: 'The authority of the Babylonian Talmud is also greater than that of the Jerusalem Talmud. In cases of doubt the former is decisive.' (R.C. Musaph-Andriesse, From Torah to Kabbalah: A Basic Introduction to the Writings of Judaism, p. 40).

Dat negers een vervloekt sub-ras zijn maakt dus onderdeel uit van Ted Musaph-Andriesse's geloof.

 

Lody van de Kamp, an unconventional Orthodox rabbi:

“Money was earned by Jewish communities in South America, partly through slavery, and went to Holland, where Jewish bankers handled it,” he said. “Non-Jews were also complicit, but so were we. I feel partly complicit.”

Though he holds no official position in the Dutch Jewish community, van de Kamp, 65, is among the best-known Orthodox rabbis in the Netherlands, a status earned through his several books on Dutch Jewry and frequent media appearances.

His forthcoming book, a historical novel entitled “The Jewish Slave,” follows an 18th-century Jewish merchant and his black slave as they investigate Dutch-owned plantations north of Brazil in the hope of persuading Jews to divest from the slave trade. In researching the book, van de Kamp discovered data that shocked him. Should Dutch Jews Speak Louder Against Racist 'Black Pete' — and Role in Slavery?

  Edward Fagan

Toch typisch dat zo iemand zich namens de zionistische Anne Frank Stichting voordoet als 'anti-racist', dat zij 'anti'racisme-conferenties bezoekt die ten doel hebben om 'racisten' de mond te snoeren, en dat zij naar Suriname afreisde om de opening van een tentoonstelling bij te wonen, welke de bevolking aldaar moest bijbrengen hoe ook Anne Frank onder die verschrikkelijke blanken had geleden.

Net zo typisch is het dat Job Cohen aanwezig was bij de onthulling van het slavernijmonument in 2002. Hij heeft namelijk het zelfde geloof als Ted Musaph-Andriesse. Cohen heeft goede contacten met haar; zelfs zodanig goed dat Cohen een religieuze ketting - een erfstuk van de familie van Ted's overleden man - mocht dragen tijdens de Kol Nidre dienst. Tijdens deze jaarlijkse dienst spreken de joden een gebed uit waarin wordt gezegd dat een belofte van een jood naar een niet-jood niet nagekomen hoeft te worden.

Na de dienst werd Cohen gevraagd:

'Mijnheer Cohen, tijdens de Kol Nidre-dienst had u een hele oude eerbiedwaardige tallis om. Is het een familiestuk?'

'Nee, hij is van Herman Musaph. En zowel Ted (Musaph, de weduwe van Herman Musaph) als ook ik vonden dat heel bijzonder.' -bron-

Enfin, het moge duidelijk zijn dat de joden een uitermate dubieuze houding aannemen ten aanzien van 'ons' slavernijverleden.

En 'onze onafhankelijke media' zwijgen hierover als het graf.

 
  prof. Tony Martin

Geïnteresseerden -kunnen hier- (doel opslaan als) een voordracht neerladen van de zwarte prof. Tony Martin, die deze materie uitgebreid bespreekt en beschrijft hoe zionistische pressiegroepen hem met alle mogelijke middelen de mond probeerden te snoeren en de publicatie van zijn boek The Jewish Onslaught probeerden te verhinderen.

De voordracht begint na 4:50 min, na een welkomstwoord van zijn gastheren.


 

 

 


Edward Fagan

Dit is de advocaat die de drijvende kracht is achter deze nieuwe afpersingscampagne, de arrogante jood Edward Fagan.

Citaat uit het nu.nl-bericht:

'We klagen die bedrijven aan voor volkerenmoord', zei Edward Fagan, de advocaat van de eisers. Hij is bekend door controversiële zaken. Fagan dwong Zwitserse banken in 1998 tot een schikking van 1,25 miljard dollar voor holocaust-slachtoffers en hun nabestaanden.

Wie meer wil weten over de succesvolle joodse afpersingscampagne tegen de Zwitserse banken zoekt in het archief van American Dissident Voices op het woordje 'extortion' (=afpersing). Het is om razend van te worden.

De joodse meneer Fagan ruikt nu dus nog meer shekels en gaat nu - dit keer namens de op kosten van de werkende blanken levende, volgevreten negers - geld uit de zakken kloppen van de verre nabestaanden van 'die slechte blanke slavenhandelaars'. Dat is de arrogantie ten top en de omgekeerde wereld.

Want wie speelden een leidende rol in de slavenhandel?

N.B.: Amerikaanse negers hielden overigens zélf ook slaven.

Ook toen in europa zelf slavernij nog veel voorkwam was het een joods zaakje, al sinds de romeinse tijd. En niet alleen de slavenhandel is eeuwenlang door joden gedomineerd. Veel (wellicht de meeste) plantagehouders waren ook joods.


Andre artikelen:

Jewish Forward June 20, 2015 - History of Dutch Jews Role in Slavery Is Bluntly Depicted (Menachem Wecker)

Global Research, June 28, 2009 - Rothschild and Freshfields founders linked to slavery | Dansk

Eigenlijke bron, maar die vraagt registratie:

Financial Times 26 juni 2009 - Rothschild and Freshfields founders linked to slavery

Blacks and Jews - Rabbi Marc Lee Raphael on Jews in the Slave Trade

The Last Outpost - The Judaic Role in the Black Slave Trade (med video)

Blacks and Jews - Jews and the Black Holocaust

Jewish Tribal Review - Jews and White Slavery


The Shocking Jewish Role in Slavery Part I: What Jewish Historians Say
 
The Shocking Jewish Role in Slavery Part II: The Media Coverup
 

Nederlandstalige artikelen op Balder.org:

Juni 24 2012   Wie Bepalen het Nieuws in Nederland? - Onderzoek naar eigenaars van media corporaties
Juni 30 2010 - Demjanjuk Complot stelt Dreyfus-Affaire in schaduw (Gawain)
Mei 06 2010 - Waarheid, Geschiedenis en Integriteit - Israel, Jodendom, Zionisme - Gilad Atzmon
Apr 01 2009 - Joodse Betrokkenheid bij de Nederlandse Slavenhandel in Westindië, Suriname, Curacao
Jun 05 2009 - Mark Rutte transcriptie interview Knevel & Van den Brink - Holocaust ontkenning
Mei 13 2008 - Deense holocaust onderzoeker ontkracht bewering van 6 miljoen joodse slachtoffers in 'De Holocaust'
Jan 06 2008 - Euromediterranië - Geheimgehouden EU-afspraken over Moslim immigratie
Jan 06 2008 - De Racistische en Suprematistische basis van de Ideologie achter de EU - Coudenhove-Kalergi
- - - - King Arthur - De complete feiten over de holocaust (pdf)
- - - - Gawain - Gawains Weerlegging van Nizkors Holocaustvisie Stop Sjoa Ontkenning - 66 Vragen Ontzenuwd (pdf)

Om Nederland - Joodse betrokkenheid bij immigratie en hate speech wetgeving:

Jun 26 2010 - Belgium: Vlaams Blok politician Roeland Raes sentenced 4 month for alleged ‘holocaust denial’
Jun 05 2009 - Holland: VVD’s Mark Rutte’s plea for more freedom of expression in the Netherlands - transcript
Jun 03 2009 - Denial of the Holocaust in Holland - The Judicial Aspects
Jun 03 2009 - Holland - Holocaust controversy - former party leader Bolkestein supports Rutte’s free speech advocacy
Jun 10 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Holland
Artikelen uitgegeven op Balder.Org zijn altijd geheel voor rekening van de schrijver. Publicatie hier betekent niet noodzakelijkerwijze dat wij het met ideeën en gezichtspunten van de schrijver eens zijn. Balder Blog