Kommenter på: Balder Blog


  Til Forsiden

Kristne i Jerusalem vil have Jøderne til at holde op med at spytte på dem

Haaretz

For nogle uger siden deltog en græsk ortodoks gejstlig ved et møde i en regeringsbygning i Jerusalems Givat Shaul kvarter. Da han vendte tilbage til sin bil og var steget ind kom en ældre mand der bar en kalot hen til bilen og bankede på vinduet. Da den gejstlige rullede vinduet ned spyttede Jøden ham i ansigtet.

Den gejstlige foretrak ikke at beklage sig hos politiet, og fortalte en ven at han var vant til at blive spyttet1) på af Jøder. Mange gejstlige i Jerusalem har været offer for denne form for racistiske overfald. For det meste ignorerer de det, men nogle gange er det umuligt.

I søndags udviklede et sammenstød sig da en yeshiva student [yeshiva - jødisk version af den muslimske madrassa] spyttede på et kors under en procession tæt på den Hellige Grav i Den Gamle By.

Ærkebiskoppens kors der stammede fra det 17 århundrede blev ødelagt under håndgemænget og han slog yeshiva studenten.

Begge blev afhørt af politiet og yeshivastudenten vil blive retsforfulgt. Jerusalems Byret har indtil videre forbudt studenten at komme tæt på den gamle by de næste 75 dage.

Men armenierne er langt fra tilfredse med politiets politik og siger at den slags har foregået i årevis. Ærkebiskop Nourhan Manougian siger at han forventer at undervisningsministeren siger noget.

Når der er et angreb på en Jøde hvor som helst i verden er det Israelske parlament rasende, hvordan kan det være at de ikke tager hårdere midler i brug når vores religion og stolthed bliver ramt?” spørger han.

Ifølge Daniel Rossing forhenværende rådgiver af afdelingen for Kristne anliggender af religionsministeriet, og direktør af et center for Kristen / jødisk dialog har antallet af sådanne incidenter på det sidste været støt stigende, ’som del af en generel atmosfære af mangel på tolerance i landet.’

Rossing siger at der er fællestræk for hvad angår tidspunktet og stedet af incidenterne. Der er flest incidenter i områder hvor jøder og Kristne blander sig, som f.eks. i det jødiske og armenske kvarter i den Gamle By og Jaffa Porten.

Der er en stigning i overfaldene på visse tidspunkter af året såsom under Purimfesten.

’Jeg kender kristne der låser sig selv inde gennem hele Purim-ferien,’ siger han.

Den tidligere borgmester rådgiver i kristne anliggender Shmuel Evyatar, beskriver situationen som ’en stor skændsel.’ Han siger at de fleste af anstifterne er yeshivastudenter der studerer i Den Gamle By der ser med foragt på den kristne religion.

’Jeg er sikker på at fænomenet ville holde op i det øjeblik hvor rabbinere og kendte undervisere fordømmer det. I praktikken ignorerer eller sågar stimulerer rabbinerne og yeshivaerne denne praksis, ‘ siger han.

Evyatar siger at han selv blev bespyttet da han gik sammen med en serbisk biskop i det jødiske kvarter nær hans hus. En gruppe yeshiva-studenter spyttede efter os og deres lærer stod blot og betragtede det uden at gribe ind.”

Frit efter Haaretz - Amiram Barkat: Christians in Jerusalem want Jews to stop spitting on them

1) I Danmark er rabbiner Bent Melchior blevet kendt for at spytte på folk. Dog ikke på kristne, men på en palæstinensisk kvinde. mere


Statement by professor Israel Shahak on the Jewish hatred towards Christianity


The Guardian Observer - Ultra-orthodox Jews must stop religious abuse

Telegraph - Israel's Christians spitting mad

Kristeligt Dagblad 26 juni 2009 - Messianske jøder forfølges i Israel

Balder Blog 4 januar 2008 - Biskopper nægtet adgang til grædemuren - Kristne kors fornærmende for Jøder

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask

Balder Blog 11 december - Kæmpe Jødisk Menorah opstillet foran det Hvide Hus i Washington og Kremlin i Moskva

Balder Blog 10 december - USA - Jødisk organisation kræver krybbespil fjernet: stødende for ikke kristne

Balder Blog 6 december - USA: Jødernes krig mod Julen fortsætter - De Kristne slår igen

Balder Blog 2 december - Jøder føler sig stødt over Juletræer med Kristne Symboler

Hvorfor modtages disse CHABAD ekstremister mon i det ‘antiracistiske’ EU ?

Læs noget af svaret her: EU Ideologien har Rødder i filosemitiske racistiske ideer om Jødisk overlegenhed (oversættelse af dele af mere eller mindre hemmeligholdt bog fra EU’s spirituelle guru.)


Til Forsiden

Kommenter på: Balder Blog  


Clicky Web Analytics